-
۳۵۲۱
این نوع کندو که هنوز در ایران و به فارسی برای آن کلمه ی معادلی نداریم متاسفانه موجود نیست ولی میتوان با اقتباس ساده و مستقیم از نام لاتینش آن را " کندوی روان " نامید.
کندوی روان " Flow hive " پیچیده ترین و پیشرفته ترین ابداع یا اختراع در زنبورداری از سال 1852 تا به حال بشمار می رود. این ابداع عالی به شما اجازه می دهد تا بدون باز کردن در کندو و حتی کوچکترین مزاحمت و اختلال برای زنبور و فرایند کندو ، عسل تولیدی را برداشت و ذخیره کنید.
کندوی روان چطور کار می کند ؟
فلو هایو از چند قاب پلاستیکی تشکیل شده است. سلول های پلاستیکی این قابها از چیده شدن نوارهایی در کنار هم تشکیل می شوند. نیمی از هر سلول شش ضلعی در یک نوار و نیم دیگر آن در نوار مجاور قرار دارد. چفت شدن این دو نوار، سلولی را می سازد که زنبورها آن را با موم تکمیل خواهند کرد.ضلع انتهایی قاب و دیواره پشتی کندو شفاف هستند. بنا براین زنبوردار بدون آنکه نیاز به باز کردن کندو داشته باشد وضعیت عسل داخل سلول ها و شروع پولک کردن آن توسط زنبورها را می بیند. برای برداشت عسل یک آچار فلزی شبیه به یک آچار آلن بلند داخل محل تعبیه شده در قسمت بالای قاب می باشد و با چرخاندن 90 درجه آن ، نوارهای پلاستیکی تشکیل دهندۀ سلول ها یکی در میان از جای خود حرکت کرده و سلول ها دو نیم می شوند.عسل داخل سلول های شکسته شده به سمت پایین جریان پیدا می کند. با توجه به شیب سلول ها به سمت داخل، عسل روی زنبورهای مستقر روی قاب نمی ریزد.
در طول قسمت پایینی قاب یک لولۀ پلاستیکی تعبیه شده که عسل های فروریخته از طریق شلنگی که به انتهای آن متصل می شود مستقیماً داخل شیشۀ عسل خواهد ریخت.
با بازگرداندن آچار فلزی به حالت اول خود سلولهای شکسته شده به حالت اول بر می گردند و قاب برای استفاده مجدد زنبورها آماده است.
هرچند این موزیانه ترین کلاه برداری اززنبوران عسل در طول تاریخ است اما واقعاً استرس و تلفات زنبورها و زحمات زیاد زنبوردارها برای برداشت عسل را از بین می برد.
صحبت های یکی از زنبورداران خوب کشورمون که با بیان و زبان خاص زنبورداری خودشون عملکرد این نوع کندو رو توضیح می دهند :
شان این نوع کندو ها یعنی پوکه های عسل دان شون از تو ورقه ها و واشرهای بهم چسبیده که دارای شیارن و با حرکت میله از هم فاصله گرفته و نظم 6 ظلعی بهم خورده و موجب حرکت و تخلیه عسل کانال تحتانی شده ،بدون پولک برداری دستی و استراکتور تخلیه از مجرا ها که عسل به وسیله کانال های یین قابی به کانالهای تخلیه سرازیر می شود.
گفتنی است این نوع کندو خالی از عیب نیست و د رکل هرجا که بشر در فرایند طبیعی یک رویداد یا روال طبیعی دست می برد بطور قطع ایرادات و مشکلاتی هم وجود دارد.
که بنده در اینجا بصورت خلاصه و تیتر وار اشاره می کنم.
1. موم پلاستیکی
زنبورها اساسا از پلاستیک و پت خوششان نمی آید و جایگاه اصلی ذخیره سازی عسل موم طبیعی ست که سلامت و ارگانیک بودن عسل رو هم به همراه دارد.
2. عدم وجود ارتباط بین زنبور و زنبوردار
نکته ی اصلی زنبورداری ارتباط بین این دو طرف است نه حذف یکی از آنها.و البته حذف کلی از خواص و مزیت هایی دارویی و درمانی برای انسان که جدای در بحث زنبورداری و در رسیدگی مستقیم امکان پذیر می شود.
3. قیمت بالا
قیمت بالای این نوع کندو باعث شده تا در زنبورسراهای بزرگ و هدفمند نتوانند این نوع کندو را جایگزین انواع قبلی کنند.
عسل مسعود
برگرفته از :
http://www.honeyflow.com
http://www.honeycolony.com
با تشکر از نحل منفرد