عصاره یا شربت شلغم معجونی با خاصیت آنتی بیوتیکی بالاست که علاوه بر تاثیر بی نظیر آن بر بیماری های ویروسی و عفونی نظیر سرماخوردگی و سینوزیت میتواند برای مشکلاتی نظیر آلودگی هوا و عوارض ریه و گلو درد بسیار مفید باشد و بعنوان یک چرک خشک کن طبیعی و قوی استفاده شود

روش تهیه عصاره شلغم

برای گرفتن عصاره شلغم می‌توان قسمت بالایی آن را برش داده و داخل آن را خالی کرد. سپس به داخل شلغم مقداری عسل یا شکر سرخ (شکر نیشکر) بمالید و بگذارید برای 12 ساعت در یخچال بماند

با این روش داخل شلغم از مایعی پر می‌شود که سرماخوردگی را درمان می‌کند و باید چند بار در طول روز مصرف شود.

 

روش های دیگر

برای تهیه‌ی عصاره‌ی آن، شلغم را با وزن مساوی شکر سرخ در کمی آب ریخته و به ملایمت حرارت می‌دهند.

طریقه دیگر آن است که وسط شلغم بزرگی را خالی کرده، شکر سرخ را در آن ریخته، پر می‌کنند و می‌پزند.

شکل سوم، آن است که شلغم را به حلقه‌های گرد بریده و پیاز را نیز به همین شکل در بیاورند. سپس در ظرف گودی، طبقات شلغم و پیاز را بر روی حرارت بگذارند. وقتی گرم شد، به تدریج شربت آن جدا می‌شود.این عصاره برای درمان سرماخوردگی و گلودرد بسیار نافع است و از آن می‌توان به عنوان غرغره در هنگام گلودرد استفاده کرد.

یا اینکه مانند پرتغال اول بالای سره شلغم را گرد ببرید بعد با یه قاشق مربا خوری داخل آنرا تا نیمه تخلیه کنید.به مقدار 2 قاشق مربا خوری عسل خالص یا درجه یک داخل شلغم بریزید درب گرد برش خورده شلغم را روی آن بگذارید و به مدت یه شب تا صبح در محیط آشپزخانه نه در یخچال و نه کنار بخاری بگذارید. مدت زمان 6 ساعت هم کافیه .بعد همان شلغم را میل نمایید .و تامدت نیم ساعت چیزی نخورید.     عسل مسعود

اگر میخواهید بیشتر در مورد شلغم بدانید